Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii bursieri europeni au scazut astazi de la maximele ultimelor patru saptamani

HotNews.ro

Indicii bursieri europeni au scazut astazi de la maximele ultimelor patru saptamani, pe fondul revenirii temerilor privind expunerea bancilor pe piata obligatiunilor de stat europene. Wall Street Journal a raportat astazi ca, in cadrul testului de stress organizat la nivelul sistemului bancar european, cel putin o parte din banci au anuntat expuneri pe obligatiunile de stat mai mici decat reiese din alte raportari ale acestora.

Dezvaluirea a avut un efect puternic negativ asupra actiunilor din sectorul bancar european: actiunile Barclays, mentionata in articol ca una din bancile ce au raportat expuneri mai mici, au scazut cu 2,74%, avand cel mai mare aport negativ la evolutia indicelui FTSE 100. Actiunile Credit Suisse au pierdut 2,3% din valoare, iar actiunile Societe Generale au scazut cu 3,85%.

Si indicatorii macroeconomici au avut o influenta negativa asupra indicilor bursieri. Comenzile primite de fabricile germane au scazut in mod neasteptat in luna iulie cu 2,2%. Analistii estimau in medie o crestere cu 0,5%. Indicele german DAX a pierdut astazi 0,6% din valoare, dar ramane la doar 4,4% sub maximul anual.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro