Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au inceput saptamana cu evolutii negative

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu evoluții negative, creșterile din debutul sesiunii de tranzacționare fiind urmate de scaderi tipice de 1.5%, corectate parțial de evoluțiile de la finalul zilei.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata de indicele ROTX (-1.05%), in timp ce BET-NG a realizat cea mai mare creștere, de 0.45%. Sectorul bancar a contribuit cel mai mult la declinul inregistrat astazi ― in indicele BET titlurile Banca Transilvania și BRD au scazut cu 2.55%, respectiv 1.29%, acestora adaugandu-li-se in indicele ROTX acțiunile Erste Group Bank (-1.31%).

Singurele acțiuni din indicele BET care nu au realizat evoluții negative astazi au fost Rompetrol Rafinare (+1.49%), Transgaz (+1.31%) și OMV Petrom (0.00%). Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a scazut pana la 20.21 milioane de lei, in timp ce pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat in valoare de 21.93 de milioane de lei. Pe piața RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare totala de 2.26 de milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro