Sari direct la conținut

Analiza WBS –  Indicii BVB au incheiat saptamana cu cresteri generalizate

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu creșteri generalizate, valorile la inchidere fiind in apropierea maximelor zilei. Cea mai mare creștere a fost inregistrata de indicele BET-FI, care a avansat astazi cu 802.75 puncte (2.73%) pana la 30256.58 de puncte; cele mai mici variații au fost cele ale indicilor BET (+1.18%) și BET-NG (+1.19%).

Rompetrol Rafinare a fost singura companie din indicele BET care a avut astazi o evoluție negativa, acțiunile sale pierzand 0.8% pe cea mai redusa lichiditate din ultima luna și jumatate. Cea mai importanta contribuție la avansul indicilor a provenit din sectoarele energetic ― OMV Petrom (1.75%), Transgaz (2.22%), Transelectrica (2.73%) ― și financiar ― BRD (1.37%), Erste Group Bank (3.90%).

Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB a crescut pana la 26 de milioane de lei, iar cea a pieței de obligațiuni a coborat la 1.08 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ valoarea totala a tranzacțiilor cu acțiuni a fost astazi de 5.95 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro