Sari direct la conținut

Analiza WBS – indicii BVB au incheiat saptamana cu evolutii mixte

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu evoluții mixte, creșterile din debutul sesiunii de tranzacționare fiind urmate de scaderi care au lasat doar BET și BET-C deasupra valorilor de inchidere de ieri. Cel mai abrupt declin a fost inregistrat de indicele BET-FI, care a pierdut astazi 1.01%, inchizand la minimul zilei de 32457.62; evoluția negativa a SIF-urilor s-a reflectat și asupra indicelui BET-XT care a coborat astazi cu 0.3%.

Indicii BET-C și ROTX au terminat ziua practic staționar, variațiile inregistrate de aceștia fiind de 0.01%, respectiv -0.07%. BET a fost singurul indice cu o evoluție pozitiva semnificativa, creșterile inregistrate de acțiunile Transelectrica (+1.89%), BRD (+0.65%) și Transgaz (+0.39%) compensand scaderile suferite de OMV Petrom (-0.57%) și Condmag (-1.59%).

Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea BVB a continuat sa scada și astazi, coborand la 13.67 milioane de lei, in timp ce pe piața de obligațiuni s-au inregistrat tranzacții cu titluri de stat, obligațiuni municipale și ale Bancii Europene de Investiții in valoare totala de 1.51 milioane de lei. Totalul realizat pe secțiunea RASDAQ a fost de 1.27 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro