Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au inregistrat astazi evolutii predominant pozitive

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi evolutii predominant pozitive, scaderile de la finalul zilei limitand cresterea zilnica si aducand scaderi in cazul indicilor BET, ROTX si BET-C. Indicele energetic BET-NG a incheiat ziua cu cel mai mare avans procentual, de 0.63%, predominant in urma aprecierii actiunilor Transelectrica (+1.86%), OMV Petrom (+0.47%) si Condmag (+3.28%).

Indicele BET-FI a inregistrat cea mai modesta evolutie pozitiva a zilei, de doar 1.17%, dupa ce scaderea suferita de titlurile Fondul Proprietatea (-2.31%) a limitat efectul cresterilor realizate de cele cinci SIF-uri.

Indicele BET a pierdut 0.19% pana la 5621.82 puncte, declinul titlurilor FP jucand cel mai important rol in aceasta evolutie, in pofida aprecierii realizate de sectorul energetic. Indicele ROTX a coborat la randul sau cu 0.24% pana la 11457.96 puncte, inregistrand cea mai mare scadere procentuala a zilei.

Valoarea tranzactiilor de pe pietele de actiuni si produse structurate ale sectiunii BVB a fost de 34.68, respectiv 1.7 milioane de lei, in timp ce pe piata futures s-au realizat tranzactii totalizand 471 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ totalul zilei pe piata de actiuni a fost de 9.14 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro