Sari direct la conținut

Analiza WBS – Indicii BVB au inregistrat miercuri cresteri dupa scaderile severe din ultimele zile

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi reveniri de peste un procent dupa scaderile severe din ultimele zile, ajutati si de evolutiile pozitive de pe pietele internationale. Indicele BET-FI a realizat cea mai mare crestere, de 3.16%, dupa ce SIF1 Banat Crisana, SF4 Muntenia si SIF2 Moldova au avansat cu 4.21%, 3.45% respectiv 3.30%.

Indicele BET a reusit cel mai mare avans dintre indicii care nu au in componenta SIF-uri, ajutat in principal de cresterile inregistrate de actiunile OMV Petrom (+3.41%) si Banca Transilvania (+2.99%), acestea contribuind cu 60 de puncte la cresterea de 101.4 puncte a indicelui. Indicele ROTX a avut cel mai mic avans procentual al zilei, de doar 1.09%, datorita in principal scaderii suferite de actiunile Erste Group Bank, care au pierdut 3.42% din valoarea de inchidere de ieri.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe piata BVB a crescut astazi la 31.45 milioane de lei; de asemenea, pe pietele de obligatiuni si futures s-au realizat tranzactii in valoare de 1.04, respectiv 2.78 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ s-au tranzactionat actiuni in valoare de 13.43 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro