Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au inregistrat scaderi de peste un procent

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi scaderi de peste un procent in primele ore ale sesiunii de tranzactionare, urmate de o revenire modesta in a doua parte a zilei si variatii la inchidere cuprinse intre -0.40% (BET-FI) si -0.94% (ROTX). Indicele societatilor de investitii financiare a reusit sa se mentina ce mai aproape de inchiderea de miercuri dupa ce doua dintre cele cinci componente ale sale au inregistrat astazi evolutii pozitive (SIF4 Muntenia +0.67%, SIF2 Moldova +0.39%).

Indicii BET si ROTX au suferit cele mai importante scaderi, de 0.86% respectiv 0.94%, fiind afectati de evolutiile negative ale actiunilor BRD (-1.49%), Banca Transilvania (-1.17%), OMV Petrom (-0.96%) si Erste Group Bank (-0.51%). Indicele BET-NG a coborat la randul sau cu doar 0.47%, dupa ce avansul actiunilor Transgaz (+1.07%) a compensat partial scaderile suferite de titlurile OMV Petrom si Transelectrica (-1.83%).

Pe sectiunea BVB s-au tranzactionat astazi actiuni si produse structurate in valoare de 18.4, respectiv 1.66 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ s-au inregistrat tranzactii cu actiuni in valoare de 611 mii de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro