Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au realizat astazi aprecieri de peste doua procente

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi aprecieri de peste doua procente, in contextul unor cresteri sustinute si pe pietele vest-europene si al avansului de ieri al pietelor americane. Indicele BET a realizat una dintre cele mai mari cresteri procentuale ale zilei, castigand 1.14% pana la 5542.79 puncte datorita in principal aprecierii actiunilor bancare (Banca Transilvania +3.15%, BRD +3.13%).

Indicele energetic BET-NG a inregistrat cea mai redusa crestere a zilei, de doar 2%, in pofida faptului ca actiunile OMV Petrom (+2.86%) au adus una dintre cele mai importante influente pozitive ale zilei asupra indicilor BVB. Indicele BET-FI s-a apreciat cu 2.10%, doar doua dintre componentele sale reusind cresteri de peste doua procente (SIF5 Oltenia +2.36%, SIF2 Moldova +2.69%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a scazut astazi usor pana la 15.58 milioane de lei, doar opt companii depasind nivelul de un milion de lei ca valoare tranzactionata (cele cinci SIF-uri, actiunile BRD, SNP si TLV). Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor a crescut pana la 441 mii lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro