Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au suferit scaderi importante

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au suferit astazi scaderi importante, pe fondul declinului inregistrat de piețele internaționale. Declinul de vineri al sectorului financiar occidental a afectat astazi principalele acțiuni bancare, titlurile BRD, Banca Transilvania și Erste Group Bank coborand cu 1.92%, 1.31% și 2.23%; de asemenea, indicele BET-FI al societaților de investiții financiare a scazut astazi cu 2.51%, cel mai abrupt declin al zilei dintre indicii BVB. In paralel, scaderea cotațiilor la energie a condus la corecții ale acțiunilor Transgaz (-2.93%) și OMV Petrom (-1.99%).

Indicele BET a inregistrat o scadere de 2%, din componența sa doar acțiunile Transelectrica (+1.39%) inregistrand o evoluție pozitiva. Transelectrica, alaturi de Rompetrol Rafinare (+1.41%), a contribuit și la limitarea declinului indicelui BET-NG la doar 1.55%.

Lichiditatea secțiunii BVB a fost astazi de 105.15 milioane de lei, piețele de acțiuni și obligațiuni contribuind respectiv cu 34.77 și 69.83 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ s-au inregistrat tranzacții cu acțiuni in valoare de 1.76 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro