Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au avut astazi evolutii indecise

HotNews.ro

Piețele europene au avut astazi evoluții indecise, fiind afectate negativ de rezultatele macroeconomice publicate in Europa și SUA și de scaderile din sectorul bancar. Indicele de incredere a consumatorilor din Germania publicat de ZEW Center for European Economic Research a scazut in decembrie pentru a treia luna consecutiv, ajungand la 50.4 de la 51.1 in noiembrie.

Declinul a fost sub așteptarile economiștilor, care prognozau un nivel de 50. In paralel, indicele ZEW pentru condițiile economice actuale a crescut de la -65.6 in noiembrie la -60.6, peste așteptarile medii de -60.1.

Nivelul inflației din Marea Britanie a accelerat in noiembrie mai mult decat așteptarile analiștilor ― indicele prețurilor de consum a crescut cu 1.9% fața de aceeași luna a anului trecut, fața de estimarile de 1.5% in luna octombrie și așteptarile de 1.8% ale economiștilor.

Creșterea prețurilor fața de luna octombrie a fost de 0.3%. Conform declarațiilor ministrului de finanțe Alistair Darling, nivelul inflației din 2010 ar putea urca pana la 3%, aproape de pragul superior urmarit de Banca Angliei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro