Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au continuat sa creasca

HotNews.ro

Piețele europene au continuat sa creasca astazi, ajutate de efectele pozitive ale anunțului de ieri al oficialitaților americane privind menținerea nivelului actual al dobanzilor pentru o perioada extinsa de timp. Singura piața de capital din zona euro care nu a avut o evoluție pozitiva a fost cea elena, indicele ASE al acesteia coborand cu 1.1%.

Numarul persoanelor cade primesc ajutor de șomaj in Marea Britanie a scazut in mod neașteptat in februarie, declinul de 32300 fiind cel mai abrupt de dupa 1997. Numarul total al celor care primesc ajutor de șomaj a ajuns astfel la 1.59 de milioane. Așteptarile medii ale economiștilor indicasera posibilitatea unei creșteri cu 6000 a numarului șomerilor.

Rezultatul a dus la aprecierea monedei britanice, lira urcand la un curs de $1.53. In paralel, raportul ședinței oficialilor Bancii Angliei din 4 martie a indicat un vot unanim al acestora atat pentru menținerea nivelului dobanzii de referința la 0.5% cat și pentru pastrarea programului de achiziție de bonduri in valoare de 200 de miliarde de lire.

Autoritațile europene au avertizat o parte a guvernelor statelor din Uniune privind nivelul prea optimist al estimarilor pentru PIB folosit in calculul proiecțiilor de deficit bugetar, care duce la riscuri de neindeplinire a țintelor de deficit adoptate de acestea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro