Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au crescut astazi pentru prima data in aceasta saptamana

HotNews.ro

Piețele europene au crescut astazi pentru prima data in aceasta saptamana, impulsionate de declarațiile președintelui Federal Reserve privind menținerea de catre banca centrala a SUA a nivelului actual coborat al dobanzii de referința pentru stimularea revenirii economice. Optimismul generat de aceste declarații a compensat efectele negative ale datelor macroeconomice publicate astazi.

Produsul intern brut al Germaniei a fost staționar in al patrulea trimestru al anului trecut, scaderea consumului și a investițiilor compensand creșterea generata de avansul cu 3% al exporturilor. Consumul populației a scazut cu 1% fața de trimestrul anterior, iar nivelul investițiilor a coborat cu 0.7%. Nivelul importurilor a scazut cu 1.8%, conducand la un efect net de creștere cu doar 2% al balanței comerciale asupra PIB.

La randul sau, variația stocurilor de produse a contribuit cu -1.2% la PIB. Intr-un raport separat, deficitul bugetar al Germaniei in 2009 a fost de 3.3%, peste limita pactului de stabilitate. Increderea consumatorilor din Germania a stagnat in luna februarie la 3.3, iar institutul GfK a declarat ca estimarea inițiala pentru martie indica o scadere la 3.2.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro