Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au crescut pe fondul vestilor venite din Abu Dhabi

HotNews.ro

Piețele europene au crescut astazi dupa ce anunțul privind acordarea de catre Abu Dhabi de ajutor financiar pentru Dubai World a liniștit temerile investitorilor privind efectele unei potențiale intrari in imposibilitate de plata a fondului din Emiratele Arabe Unite.

Abu Dhabi va furniza 10 miliarde de dolari pentru finanțarea Dubai World, o parte din suma fiind folosita pentru achitarea datoriilor de 4.1 miliarde de dolari a caror soarta a provocat incertitudinile de saptamana trecuta.

Prețurile de producție și import din Elveția au scazut in noiembrie pentru a unsprezecea luna consecutiv, datorita nivelului scazut al cererii. Declinul a incetinit la 3.3% (anual) fața de 4.7% in octombrie, conforma Biroului Federal de Statistica, in condițiile in care nivelul prețurilor a fost neschimbat fața de luna octombrie.

Excluzand prețurile la energie, prețurile au scazut cu 1.6% fața de 2008 și cu 0.2% fața de octombrie 2009. Prețurile de producție au scazut cu 1.1% fața de 2008 și cu 0.1% fața de luna anterioara, in timp ce prețurile de import au coborat cu 2.5%, respectiv 0.4%. Banca Centrala a Elveției estimeaza o reluare a creșterii prețurilor in 2010.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro