Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au inceput saptamana cu noi maxime

HotNews.ro

Pietele europene au inceput saptamana cu noi maxime, propulsate de datele macroeconomice pozitive publicate in China, reflectate in avansul actiunilor companiilor de exploatare si prelucrare a materiilor prime, si de efectele benefice asupra sistemului bancar ale compromisului decis de autoritatile internationale privind cerintele de capital ale institutiilor de credit.

Comisia Europeana a publicat o estimare revizuita pentru evolutia economica a tarilor din Uniunea Monetara Europeana in 2010.

Astfel, produsul intern brut din zona euro este estimat sa creasca cu 1.7%, mai mult decat prognoza anterioara de 0.9%. Pentru trimestrul actual, estimarea de crestere economica fata de Q2 a fost revizuita la 0.5% de la 0.2%.

Cea mai importanta revizie anuala a estimarii de crestere economica a fost in cazul Germaniei, de la 1.2% la 3.4%; estimarea pentru Franta a crescut de la 1.3% la 1.6%, in timp ce in cazul Spaniei estimarea de scadere economica a fost redusa de la 09.4% la -0.3%. Prognoza pentru cresterea preturilor de consum in 2010 a fost revizuita la randul sau de la 1.5% la 1.4%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro