Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au inceput saptamana cu scaderi importante

HotNews.ro

Pietele europene au inceput saptamana cu scaderi importante, sporirea tensiunilor din Libia afectand negativ companii petroliere precum Eni SpA, OMV AG si BP Plc. Cotatia petrolului de categoria Brent a crescut pe piata londoneza pana la $105.70, cel mai ridicat nivel al ultimilor doi ani, iar pretul aurului a depasit $1400/uncie.

Ritmul de crestere al sectoarelor de productie si servicii din zona euro a fost in februarie cel mai rapid din ultimii patru ani, conform datelor publicate de Markit Economics. Indicele compus al celor doua sectoare a avansat pana la 58.4 de la 57 in ianuarie (valorile peste 50 reprezinta cresteri sectoriale), contrazicand asteptarile medii ale economistilor de scadere pana la 56.9.

Oficialii Bancii Centrale Europene au continuat si astazi sa ofere semnale privind o posibila crestere a ratei dobanzii de referinta in perioada urmatoare, Lorenzo Bini Smaghi si Athanasios Orphanides oferind declaratii separate privind optiunile ECB in conditiile mentinerii inflatiei deasupra nivelului de 2% intentionat de autoritatile monetare europene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro