Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au inceput sesiunea de astazi cu evolutii negative

HotNews.ro

Pietele europene au inceput sesiunea de astazi cu evolutii negative, fiind afectate de scaderea monedei europene in raport cu dolarul american, insa au reusit reveniri importante in a doua jumatate a zilei dupa ce datele despre numarul de locuri de munca create in SUA in luna decembrie au depasit de aproape trei ori asteptarile analistilor.

Indicele Stoxx 600 a reusit chiar sa revina cu putin deasupra nivelului de referinta, avansand cu 0.04% fata de valoarea de inchidere de ieri. Indicele compozit pentru sectoarele de servicii si productie industriala din zona euro publicat de Markit Economics a ramas in decembrie stationar la nivelul de 55.5 inregistrat in noiembrie, dupa ce estimarea preliminara indicase o scadere pana la 55 (valorile mai mari de 50 indica o crestere a sectorului reprezentat de indice).

Dintre cele doua componente, sectorul de productie a inregistrat o accelerare in decembrie (indicele PMI Manufacturing a avansat la 57.1 de la 55.3) in timp ce sectorul serviciilor a suferit o incetinire (PMI Services a scazut de la 55.4 la 54.2 in decembrie).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro