Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au incheiat saptamana in scadere

HotNews.ro

Pietele europene au incheiat saptamana in scadere, dupa un inceput de sesiune pozitiv, fiind afectate de datele economice sub asteptari publicate in SUA. In paralel, moneda europeana a pierdut teren in fata principalelor valute, coborand de la maximul atins fata de yen-ul japonez si intrerupand seria de cresteri din ultimele zile in raport cu dolarul american, dupa ce declaratiile oficialilor din Irlanda au condus la reluarea speculatiilor privind starea precara a bancilor din regiune.

Diferenta de randament dintre bondurile guvernamentale irlandeze la termen de 10 ani si bund-urile similare germane a crescut astazi la 3.87%, un nou maxim istoric, in urma speculatiilor privind o posibila negociere intre guvern si creditorii Anglo Irish Bank Corp., banca nationalizata in ianuarie 2009 care a primit deja de la autoritati un ajutor financiar de 22.9 miliarde de euro.

Productia sectorului de constructii din tarile zonei euro a scazut in luna iulie cu 3.1% fata de iunie, conform declaratiilor biroului de statistica al Uniunii Europene. In intreaga Uniune, scaderea a fost de 2.5%, tarile cele mai afectate fiind Romania si Spania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro