Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au inregistrat cresteri importante

HotNews.ro

Pietele europene au inregistrat cresteri importante astazi, principalii indici ajungand in jurul maximelor anuale. In urma scaderii temerilor privind efectelor problemelor Dubai World, indicii au recuperat o mare parte din pierderile inregistrate la finalul saptamanii anterioare. Indicele german DAX a inchis astazi in crestere cu 2,68%, doar doi dintre componentii indicelui terminand sedinta pe minus.

Datele macroeconomice au aratat o crestere usoara a ratei somajului in zona euro in luna octombrie, de la 9,7% la 9,8%. In Germania, rata somajului a ramas la 8,1% in aceasta perioada. Vanzarile de retail au avut o crestere de 0,5% in luna octombrie in Germania, putin peste estimarile analistilor, de 0,4%. In Marea Britanie, pretul mediu al caselor a crescut cu 0,5% in luna noiembrie, putin peste asteptarile analistilor.

Indicele PMI a aratat o crestere a activitatii manufacturiere in zona euro in luna noiembrie. Moneda euro s-a apreciat astazi puternic fata de dolarul american, cotatia EURUSD trecand peste nivelul de 1,51. Devalorizarea dolarului a dus la cresteri importante in piata marfurilor, pretul unciei de aur atingand un nou maxim istoric si situandu-se temporar peste nivelul de $1200.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro