Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au inregistrat evolutii mixte

HotNews.ro

Piețele europene au inregistrat evoluții mixte astazi, fiind afectate negativ de scaderile din sectorul financiar și de datele macroeconomice ale zilei. Nivelul șomajului din Germania a scazut in mod neașteptat in martie cu 31 de mii pana la 3.38 de milioane (la așteptari de creștere cu 7000), conducand la reducerea ratei șomajului de la 8.1% la 8%.

In țarile din zona euro nivelul șomajului a crescut in februarie la 10%, cel mai ridicat nivel de dupa august 1998, de la 9.9% in ianuarie.

In a doua luna a anului trecut nivelul șomajului din zona euro a fost de 8.8%. Nivelul șomajului din cele 27 de țari ale Uniunii Europene a urcat la 9.6% in februarie, de la 9.5% in ianuarie. Dintre țarile care au raportat nivelul șomajului in februarie, cele mai ridicate rate au fost inregistrate de Letonia (21.7%), Spania (19%), Slovacia (14.2%) și Irlanda (13.2%).

Inflația din zona euro a accelerat in martie la un nivel anual de 1.5%, depașind așteptarile de 1.1% ale analiștilor, pe fondul creșterii prețului petrolului. Indicele economic elvețian publicat de institutul KOF a crescut in luna martie la 1.93, cel mai ridicat nivel de dupa noiembrie 2007.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro