Sari direct la conținut

Analiza WBS: Sectorul financiar, principalul motor al cresterilor indicilor BVB

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi creșteri susținute inainte de amiaza, evoluand ulterior aproximativ staționar pana la sfarșitul zilei. Indicele BET-FI a realizat cea mai mare creștere procentuala, de 4.71%, recuperand aproape integral declinul inregistrat ieri, volumul tranzacțiilor fiind insa in scadere.

Sectorul financiar a fost astazi principalul motor al creșterii indicilor ― acțiunile Banca Transilvania (+3.59%) au contribuit cu aproximativ 31 de puncte la creșterea de 77.68 (1.54%) de puncte inregistrata de indicele BET-FI.

In sectorul energetic evoluția a fost mai modesta, titlurile Rompetrol Rafinare temperandu-și avansul la doar 0.96% dupa creșterea inregistrata ieri; alaturi de acestea, acțiunile Transgaz, Transelectrica și OMV Petrom s-au apreciat cu 1.12%, 1.97%, respectiv 0.75%. Lichiditatea pieței de acțiuni a secțiunii BVB s-a redus semnificativ fața de ziua de marți, coborand la 24 de milioane de lei.

Pe piața de obligațiuni s-au tranzacționat titluri de stat cu maturitate in martie 2014 in valoare de 25.3 milioane RON. Lichiditatea pieței de acțiuni de pe secțiunea RASDAQ a crescut astazi la 3.62 milioane RON, ajutata de o noua serie de tranzacții cu titluri Moara Cibin SA (MOIB) in valoare totala de 2.17 milioane RON.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro