Sari direct la conținut

Analize WBS: Piețele europene au inceput saptamana in creștere, ajutate de datele macroeconomice pozitive din Uniune

HotNews.ro

Piețele europene au inceput saptamana in creștere, ajutate de datele macroeconomice pozitive din Uniune și de creșterea prețurilor metalelor care a ridicat acțiunile companiilor miniere.

La sentimentul pozitiv au contribuit și speculațiile privind iminența unor masuri de ajutor pentru Grecia din partea țarilor membre ale UE, incluzand o posibila oferta de cumparare de bonduri guvernamentale, in condițiile in care Grecia intenționeaza sa ofere spre vanzare in aceasta luna note de 10 ani in valoare de pana la 5 miliarde de euro, iar investitorii privați ar putea cere un randament de 7%, reprezentand cea mai mare diferența fața de bund-urile germane de dupa 1998.

Producția industriala europeana a avansat in februarie in cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, predominant in urma creșterii nivelului exporturilor. Indicele PMI al sectorului de producție publicat de Markit Economics a atins nivelul de 54.2 de la 52.4 in ianuarie, depașind estimarea inițiala de 54.1. Nivelul șomajului din zona euro a ramas constant in ianuarie la 9.9% (valoarea din decembrie a fost revizuita in scadere de la 10%) fața de așteptarile 10.1%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro