Sari direct la conținut

Anchetă în Coreea de Sud după ce muncitori ai unei fabrici Samsung de semiconductoare au fost expuși la radiații

HotNews.ro
Fabrica Samsung de semiconductoare din Giheung, Foto: ImageClick / Zuma Press / Profimedia Images
Fabrica Samsung de semiconductoare din Giheung, Foto: ImageClick / Zuma Press / Profimedia Images

​Autorităţile sud-coreene investighează Samsung după ce au evaluat că doi lucrători de la una dintre fabricile gigantului tehnologic au fost expuşi la radiaţii, transmite televiziunea CNBC, citată de News.ro.

Cei doi pacienţi, care sunt internaţi în spital, prezentau simptome „anormale” de expunere la radiaţii în degetele lor, a declarat miercuri Comisia pentru Securitate şi Securitate Nucleară din Coreea de Sud. Analizele generale de sânge ale pacienţilor au dat un rezultat normal, potrivit autorităţilor.

Samsung a declarat că doi angajaţi de la unitatea de producţie de semiconductoare a companiei din Giheung, Coreea, „s-au confruntat cu expuneri accidentale la raze X pe mâini”.

„În prezent, persoanele sunt supuse unor teste de monitorizare în spital, iar Samsung le susţine pe deplin tratamentul şi recuperarea. Compania va coopera cu toate autorităţile relevante şi se va asigura că sunt prevenite recidivele”, a adăugat gigantul tehnologic.

Uzina Samsung Giheung se află la aproximativ 64 kilometri sud de capitala Seul. Autorităţile au declarat că au suspendat utilizarea utilajului responsabil de incident. Cauza exactă a expunerii la radiaţii nu este cunoscută deocamdată, Comisia pentru Siguranţă şi Securitate Nucleară efectuând o anchetă.

Comisia a declarat că va lua măsuri suplimentare dacă se confirmă încălcări ale legilor de siguranţă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro