Sari direct la conținut

Andrei Muraru, despre tensiunile cu premierul Ciolacu din timpul vizitei în SUA: Instituţional, lucrurile funcţionează foarte bine şi Guvernul face o treabă foarte bună

HotNews.ro
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, Foto: Andrew Harnik / AP / Profimedia
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, Foto: Andrew Harnik / AP / Profimedia

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat luni, despre tensiunile cu premierul Marcel Ciolacu din timpul vizitei în SUA, că, instituţional, lucrurile „funcţionează foarte bine” şi Guvernul face „o treabă foarte bună” în privinţa programului Viza Waiver de eliminare a vizelor pentru românii care circulă în această ţară.

„Nu cred că nicio discuţie publică, fie ea şi în contradictoriu, poate să stea în faţa unui asemenea obiectiv (ridicarea vizelor pentru SUA, n.r.). Instituţional, lucrurile funcţionează foarte bine şi Guvernul face o treabă foarte bună, şi prin coordonatorul naţional pe care l-a numit şi comitetul interministerial şi grupurile de lucru care duc la îndeplinire sarcinile din planul de lucru împreună cu partea americană. Nu există niciun fel de obstacol”, a spus ambasadorul României în SUA, într-o emisiune la Prima News, despre conflictul cu premierul Marcel Ciolacu din timpul vizitei acestuia în SUA, relatează News.ro.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect şi dacă acesta i-a reproşat ceva, Andrei Muraru a precizat că nu poate să devoaleze discuţiile cu şeful statului.

Ambasadorul Andrei Muraru a acuzat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le avea în cadrul vizitei efectuate în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat..

Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat la afirmaţiile ambasadorului Muraru şi a declarat că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Ciolacu a spus într-un interviu la Prima News despre reacţia lui Andrei Muraru în cadrul vizitei sale oficiale în SUA că nu a „înţeles foarte bine ce a vrut domnul ambasador” şi că aşteaptă ca ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, „să lămurească lucrurile cu ambasadorul, pentru că e partea ei de treabă în guvern”. Întrebat dacă l-ar fi rechemat la post pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale în SUA, premierul a spus că în mod categoric ar fi făcut acest lucru.

Citește pe acest subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro