Sari direct la conținut

Angajații Facebook sunt tot mai demoralizați, arată un sondaj intern citat de Wall Street Journal

HotNews.ro
Angajații Facebook sunt tot mai demoralizați, arată un sondaj intern citat de Wall Street Journal

Anul dificil pe care l-a avut Facebook, presărat cu diverse scandaluri, a influențat și încrederea angajaților în companie și a schimbat și modul în care aceștia își văd viitorul la Facebook, scrie Wall Street Jornal, citând un sondaj făcut în rândul angajaților. De exemplu, doar 52% dintre angajați s-au arătat optimiști în ceea ce privește viitorul companiei, față de 84% acum un an.

Wall Street Journal a citat rezultatele unui sondaj pe care compania îl face de două ori pe an pentru a vedea care este gradul de satisfacție al angajaților. 70% dintre cei întrebați au o părere generală favorabilă despre companie, cu patru puncte procentuale mai puțin decât acum un an. Întrebați cât ar mai intenționa să rămână la companie, media rezultată a fost de 3,9 ani, față de 4,3 ani în 2017.

12% dintre cei întrebați au spus că au de gând să mai stea la Facebook mai puțin de un an.

Degradarea moralului angajaților nu este surprinzătoare în contextul în care Facebook a avut un an extrem de complicat marcat de scandalul Cambridge Analytica, de informațiile privind interferențele rușilor și de recentele informații despre un atac informatic.

WSJ scrie că Mark Zuckerberg a discutat cu angajații și le-a promis că vor fi luate măsuri pentru rezolvarea problemelor

Scandalurile au afectat și acțiunile companiei care au scăzut cu 34% din iulie până în prezent, de la 218 dolari, la 144 dolari.

Surse: WSJ, CNBC

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro