Sari direct la conținut

Angela Merkel: Nicio tara nu va iesi din zona euro din cauza crizei

HotNews.ro

Cancelarul german Angela Merkel afirma ca nicio tara nu va fi scoasa din zona euro din cauza crizei, chiar daca aceasta din urma nu s-a terminat inca, intr-un interviu publicat vineri si citat de AFP.

„Am spus intotdeauna ca aceasta criza a datoriilor din Europa nu va fi rezolvata printr-o actiune decisiva si intr-o singura seara, ci ca va fi nevoie de un proces lung compus din numeroase etape si masuri. Am avansat deja pe aceasta cale, dar raman inca multe probleme de rezolvat”, a reamintit Merkel, intr-un interviu acordat agentiei germane de presa DPA.

Intrebat despre eventualitatea ca situatia economica sa se degradeze „pana la punctul in care o tara sa trebuiasca sa paraseasca zona euro”, cancelarul a fost categoric: „Nu, nu imi imaginez un astfel de lucru”.

„Trebuie sa imbunatatim cadrul impreuna, dar pentru asta avem nevoie de Europa in totalitatea sa”, a adaugat Merkel.

Aceste declaratii vin dupa cele facute de ministrul sau de Finante Wolfgang Schauble, care afirmase joi ca nu crede ca Portugalia, care a intrat intr-o grava criza politica, dupa demisia a doi ministri foarte importanti din guvern, ar putea arunca din nou zona euro intr-o zona de turbulente majore.

„Cred ca euro este din nou vazut pe piete ca suficient de stabil pentru ca situatia dintr-o singura tara (…) sa nu insemne o criza pentru stabilitatea euro in sine”, spusese Schauble.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro