Sari direct la conținut

Anglia, calificare dramatică în sferturile EURO 2024

HotNews.ro
Foto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia
Jude Bellingham și fanii Angliei. Foto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia

Naționala Angliei a obținut calificarea în sferturile EURO 2024, după ce a eliminat în faza optimilor Slovacia, scor 2-1, în urma unui meci decis în reprizele de prelungiri.

Anglia – Slovacia 2-1

Slovacia era dată ca victimă sigură în meciul contra naționalei lui Gareth Southgate la EURO 2024, însă formația care a terminat pe locul trei într-o grupă cu România, Belgia și Ucraina i-a dat mari bătăi de cap Angliei.

Cu un lot evaluat la peste un miliard de euro, naționala Angliei a suferit mult în partida cu Slovacia, disputată pe Veltins Arena.

După o primă repriză în care englezii nu au expediat niciun șut pe spațiul porții, Slovacia conducea cu scorul de 1-0.

Ivan Schranz, golgheterul echipei de la acest turneu, a punctat în minutul 25 al partidei, din pasa lui Strelec și a ajuns la trei reușite la EURO 2024.

În repriza secundă, englezii au încercat prin toate mijloacele să revină în meci, însă aceștia au ratat ocazii rarisime, cea mai mare fiind cea irosită de Harry Kane.

Phil Foden a avut și un gol anulat în minutul 50, din cauza unui ofsaid.

În cele din urmă, în al cincilea minut de prelungire, Jude Bellingham a restabilit egalitatea cu o execuție senzațională și a trimis meciul la reprizele adiționale.

Căzuți psihic, slovacii au pierdut teren și au primit rapid gol, mai exact în minutul 91. Harry Kane a adus-o pe Anglia în avantaj cu o lovitură de cap, cu care a stabilit și scorul final al întâlnirii.

În optimi, Anglia va întâlni naționala Elveției, care a făcut și ea un meci bun în optimi, reușind să elimine campioana en-titre Italia, scor 2-0.

INTERVIURILE HotNews.ro