Sari direct la conținut

Antonescu: Ponta trebuie sa dea publicitatii acordul cu Basescu, nu mai are nevoie de acceptul sau / Ponta: L-am intrebat pe presedinte si miercuri o sa dau publicitatii acordul semnat

HotNews.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca premierul Victor Ponta va trebui sa dea publicitatii „cat mai curand” textul acordului dintre acesta si presedintele Traian Basescu, mentionand ca, din punctul sau de vedere, acest document nu ar fi trebuit semnat.

„Cat mai curand acel text trebuie dat publicitatii, premierul nu are nimic de ascuns, v-o spun si eu. Desi, sincer sa fiu, eu nu am parcurs textul ala fiindca e plictisitor si eu am repins de plano ideea unui text intre noi. Eu am vrut ca intre noi si domnul Basescu sa nu fie niciun text (…) Partenerul sau de semnatura, recte domnul presedinte, l-a dat nu doar sa spunem persoanei politice foarte importante, domnului Schulz. A facut in asa fel incat purtatorul de cuvant al domnului Schulz sa poata raspunde oricarui jurnalist din Europa”, a sustinut Antonescu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a precizat ca in aceste conditii presa din Romania si opinia publica poate fi „frustrata, poate fi suparata, poate chiar revoltata pentru ca nu stie barbatul ce stie tot satul, e jenant”.

Intrebat daca are multe pagini textul acordului, liberalul a raspuns: „Dom’le nu, cam cum se fac prostiile astea, doua – trei”.

Antonescu a precizat ca Victor Ponta nu mai are nevoie de acordul presedintelui Traian Basescu pentru a da publicitatii textul semnat la Cotroceni.

„Nu l-am citit, pentru ca eu am fost de parere clar ca nu trebuie semnat nimic, nici macar o hartie pe care scrie ‘Jos Basescu’, semnat Victor Ponta si Traian Basescu”, a mai sustinut liderul PNL.

El a presupus faptul ca asupra premierului si sefului statului ar fi existat o „recomandare” din exteriorul tarii pentru a fi evitata o criza politica.

  • Victor Ponta: L-am intrebat pe presedinte si miercuri o sa dau publicitatii acordul semnat

Premierul Victor Ponta a anuntat marti seara, la B1 TV, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre acordul semnat saptamana trecuta si ca a convenit cu acesta ca documentul sa fie prezentat public miercuri, dupa ce toate negocierile privind constituirea Guvernului vor fi incheiate.

„L-am intrebat pe presedinte si maine, dupa ce finalizam toate discutiile cu Guvernul, o sa dau publicitatii acordul”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a relatat ca intalnirea cu seful statului de saptamana trecuta a fost organizata intr-un mod mai complex, dupa o serie de tatonari prin intermediari, de genul discutiilor dintre „israelieni si palestinieni”, iar intrevederea a avut loc in final pentru a se evita un „razboi nuclear”.

Ponta a adaugat ca Basescu nu l-a anuntat ca va inmana documentul liderilor europeni si ca va face acest gest in fata camerelor de luat vederi, dar ca nu a fost deranjat de acest gest.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro