Sari direct la conținut

Antrenorul care o va pregăti pe Bologna în Champions League

HotNews.ro
Vincenzo Italiano, Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / Zuma Press / Profimedia
Vincenzo Italiano, Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / Zuma Press / Profimedia

​Bologna va reveni în Champions League după o așteptare de 60 de ani, iar echipa va fi pregătită în sezonul 2024/25 de Vincenzo Italiano, care în urmă cu șase ani era antrenor în Serie D.

Vincenzo Italiano, noul antrenor al Bolognei

În vârstă de 46 de ani, Italiano a ajuns în două finale consecutive de Conference League cu Fiorentina, dar le-a pierdut pe ambele (a fost învinsă de West Ham și de Olympiacos).

Antrenorul 46 de ani a dus-o pe Fiorentina și în finala Cupei Italiei, dar gruparea viola a fost învinsă de Juventus cu 1-0.

„Bologna FC 1909 a anunţat că i-a încredinţat conducerea tehnică a primei sale echipe lui Vincenzo Italiano, care a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2026”, a precizat clubul din Serie A într-un comunicat.

Vigontina, Arzignano, Trapani și Spezia sunt echipele pe care le-a mai antrenat Vincenzo Italiano.

Bologna a reușit un sezon excelent cu Thiago Motta pe banca tehnică: a terminat pe locul 5 în Serie, cu 68 de puncte și golaveraj 54-32.

Echipa de pe Renato Dall’Ara a jucat ultima oară în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent în sezonul 1964/65 (pe atunci se numea Cupa Campionilor Europeni).

Tot miercuri, Lazio a anunțat că Igor Tudor nu va mai fi antrenorul echipei din Roma.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro