Sari direct la conținut

Apple ar putea prezenta în luna iunie căștile de realitate virtuală

HotNews.ro
Apple Store, Foto: James Crawford, Dreamstime.com
Apple Store, Foto: James Crawford, Dreamstime.com

​De ani de zile se vorbește despre primele căști de VR pe care Apple le va lansa, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în iunie, la conferința anuală a dezvoltatorilor, spun surse citate de Bloomberg. Despre aceste căști de „mixed reality” au apărut multe zvonuri în ultimii ani, inclusiv că ar putea costa 3.000 de dolari.

Bloomberg scrie că primele căști VR de la Apple vor fi prezentate pe 5 iunie și va fi o zi istorică, fiindcă vorbim despre un produs cu totul nou de la care așteptările sunt mari în anii ce vin, mai ales că se tot vorbește despre aplicații de VR și metavers.

Este o lansare riscantă pentru Apple, fiindcă vorbim despre un produs foarte scump, la care dezvoltarea a costat enorm și pentru care succesul comercial nu este garantat. Totuși, categoria este ofertantă, mai ales că mulți estimează că va crește puternic numărul celor care vor dori să cumpere astfel de dispozitive VR.

La marea conferință a dezvoltatorilor, WWDC, este de așteptat ca Apple să prezinte NU doar căștile VR, ci și un sistem de operare special pentru acestea, dar și un kit de dezvoltare software și o platformă, pentru ca programatorii să poată crea aplicații.

Interesant este că alte publicații au scris în acest an că Apple nu este așa de aproape de lansarea căștilor VR, fiindcă nu ar fi fost depășite problemele tehnice și nu s-ar fi ajuns la un consens nici în rândul directorilor, legat de oportunitatea lansării.

Este posibil ca Apple să arate aceste căști în iunie, dar să anunțe că le va lansa spre final de an pentru publicul larg.

Sursa foto: dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro