Sari direct la conținut

Apple depășește Microsoft și devine din nou cea mai mare capitalizare bursieră din lume

HotNews.ro
iPhone 15 Pro Max, Foto: Bertino8425 / Dreamstime.com
iPhone 15 Pro Max, Foto: Bertino8425 / Dreamstime.com

Acțiunile Apple au continuat să urce miercuri la bursa de la New York, susținute de agitația din jurul inteligenței artificiale (AI), iar compania a depășit Microsoft pentru a deveni din nou cea mai mare capitalizare bursieră din lume, potrivit AFP.

Acțiunile au urcat cu 5,01% în jurul orei 15:30 GMT, după ce în ziua precedentă câștigaseră deja 7,26%, ceea ce i-a permis să stabilească un record istoric de peste 200 de dolari.

Capitalizarea bursieră a Apple se ridică acum la 3.336 de miliarde de dolari, devansând-o pe cea a Microsoft, de 3.256 de miliarde de dolari, și pe cea a Nvidia, specialistul în cipuri utilizate de inteligența artificială, de 3.114 miliarde de dolari.

Apple, care a deținut mult timp primul loc în topul greilor de pe Wall Street, a fost nevoită să cedeze această poziție gigantului software la începutul anului.

Luni, la sediul său din Cupertino (California), compania Apple a dezvăluit Apple Intelligence, noul său nomenclator de inteligență artificială generativă care va fi utilizat pe toate dispozitivele sale, de la iPhone la Mac.

Aceasta este concepută pentru a optimiza utilizarea funcțiilor de bază ale iPhone, precum și a aplicațiilor sale.

Utilizatorii vor putea acum să creeze un emoji, să găsească o fotografie în albumele lor sau o recomandare de carte fără să își amintească neapărat dacă sfatul a fost dat prin SMS, e-mail sau alt canal.

În ochii investitorilor, această întinerire a dispozitivelor Apple cu inteligență artificială promite un val de achiziții de înlocuire a iPhone și iPad de la consumatorii dornici să adauge capacitățile inteligenței artificiale dispozitivelor lor electronice.

„Aceasta este o săptămână istorică pentru lumea tehnologiei, revoluția inteligenței artificiale ajungând acum la Cupertino și la consumatori, Apple lansându-și strategia de inteligență artificială”, a declarat entuziasmat analistul Wedbush Dan Ives.

Noul sistem Apple Intelligence va fi disponibil inițial doar pe iPhone 15 Pro, cel mai avansat smartphone Apple din punct de vedere tehnologic, înainte de lansarea iPhone 16, așteptată în septembrie. (foto: Bertino8425 / Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro