Sari direct la conținut

Apple lasă deoparte căștile Vision Pro high-end, pentru a se concentra pe modele mai ieftine

HotNews.ro
Apple a suspendat lucrările la următorul său set de căşti de realitate mixtă Vision Pro high-end, potrivit The Information, care citează un angajat al unui producător care produce componente cheie pentru Vision Pro, transmite Reutes, citat de News.ro.
Apple Vision Pro, Foto: Josh Edelson / AFP / Profimedia
Apple Vision Pro, Foto: Josh Edelson / AFP / Profimedia

Producătorul de iPhone încă lucrează la lansarea unui produs Vision mai accesibil, cu mai puţine funcţii, înainte de sfârşitul anului viitor, se arată în articol, citând o persoană implicată în lanţul său de aprovizionare şi o persoană implicată în fabricarea căştilor.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Compania intenţionează să vândă Vision Pro în opt ţări noi, inclusiv China şi Japonia, în încercarea de a creşte vânzările dispozitivului de 3.500 de dolari, care se confruntă cu o cerere mai lentă după entuziasmul iniţial.

La începutul acestei luni, Apple a ţinut conferinţa anuală pentru dezvoltatori, unde şi-a dezvăluit strategia AI mult aşteptată şi a anunţat un parteneriat cu producătorul ChatGPT OpenAI.

Evenimentul a dat, de asemenea, un impuls acţiunilor Apple, care au crescut acum cu peste 11% până acum în acest an, după ce erau în urmă faţă de colegii din Big-Tech la începutul anului din cauza cererii mai scăzute de iPhone-uri din China.

Apple a plănuit iniţial să-şi împartă produsul Vision în două modele, similare cu versiunile standard şi Pro ale iPhone-ului său, se arată în articol.

Compania a redus prioritatea pentru succesorul Vision Pro în ultimul an, desemnând mai puţini angajaţi care să lucreze la următorul model, concentrându-se în acelaşi timp pe reducerea costurilor componentelor din prima generaţie, se mai arată în raport, potrivit News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro