Sari direct la conținut

Apple și Nvidia sunt în discuții pentru a investi în OpenAI, compania care a creat ChatGPT

HotNews.ro
ChatGPT si OpenAI, Foto: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
ChatGPT si OpenAI, Foto: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

OpenAI a ajuns să aibă 200 de milioane de utilizatori ChatGPT, dublu față de acum un an, iar presa internațională scrie că se pregătește o nouă rundă de finanțare la care vor participa nume celebre precum Apple și Nvidia. OpenAI a declanșat frenezia AI, după ce a lansat ChatGPT la final de 2022.

Wall Street Journal a scris despre faptul că Apple este interesată să investească în OpenAI, iar Bloomberg News a scris despre o potențială investiție Nvdia. Cu o zi înainte, WSJ scrisese despre faptul că fondul de investiții Thrive Capital va aduce un miliard de dolari la OpenAI și au apărut și informații cum că Microsoft, cel mai mare investitor la OpenAI până acum, va participa și ea la runda de finanțare.

OpenAI ar putea ajunge să valoreze peste 100 miliarde dolari în urma noii runde de investiții. După o rundă din februarie, compania era evaluată la 80 miliarde dolari.

OpenAI a pornit acest „boom” al AI-ului generativ, în noiembrie 2022, și de atunci miliarde de dolari au fost investite în diverse startup-uri, însă multe dintre ele au fost cumpărate de giganți tech. OpenAI a rămas independentă și a lansat și abonamente pentru ChatGPT.

Sursa: Reuters

INTERVIURILE HotNews.ro