Sari direct la conținut

Arbitrul a greșit împotriva lui Alexander Zverev într-un moment important al finalei Roland Garros 2024 – Reacția germanului

HotNews.ro
Alexander Zverev, Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia
Alexander Zverev, Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Alexander Zverev a rămas fără titlu de Grand Slam și după finala de la Roland Garros 2024, dar în partida cu Carlos Alcaraz a existat un moment foarte important în care arbitrul de scaun a luat o decizie greșită împotriva germanului.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS. Carlos Alcaraz, noul campion de la Roland Garros – A revenit de la 1-2 la seturi cu Alexander Zverev

Alexander Zverev: „Arbitrii fac greșeli, sunt și ei oameni”

La scorul de 2-1 pentru Carlos în setul decisiv, Sascha a avut patru mingi de break. La una dintre ele, ibericul a comis dublă greșeală, însă arbitrul a considerat că al doilea serviciu a fost bun și punctul s-a rejucat. Game-ul a continuat, iar Alcaraz s-a desprins și nu a mai putut fi prins din urmă.

Reluările au arătat că arbitrul nu a luat decizia corectă, iar Zverev a aflat acest lucru la conferința de presă. Deși scorul trebuia să fie 2-2, Sascha nu s-a enervat și a recunoscut superioritatea adversarului.

„Am avut impresia că am făcut tot ce am putut. Au fost momente când am avut ghinion în setul cinci. E frustrant, dar asta este, arbitrii fac greșeli, sunt și ei oameni. E ok.

Bineînțeles, într-o situație ca aceea, mi-aș fi dorit să nu comită erori. Dar asta este situaţia, el a jucat super bine, mai bine decât mine în setul patru şi cinci” – Alexander Zverev, la conferința de presă.

Zverev a condus cu 2-1 la seturi, dar nivelul jocului său a scăzut în ultimele două seturi, iar acesta a încercat să explice ce s-a întâmplat.

„Este ciudat, pentru că de obicei eu nu sunt obosit, nu am crampe. Dar încă o dată, cu Carlos, a fost o altă intensitate. Noi suntem amândoi puternici fizic, dar intensitatea cu care el a jucat este diferită de a altor jucători” – Alexander Zverev.

Finale de Grand Slam pierdute de Alexander Zverev: US Open 2020 (2-3 vs Dominic Thiem) și Roland Garros 2024 (2-3 vs Carlos Alcaraz).

Lista tuturor turneelor câștigate în carieră de Carlos Alcaraz (14)

Dintre cele 14 titluri cucerite până la 21 de ani, Carlitos are deja trei de Grand Slam: US Open 2022, Wimbledon 2023 și Roland Garros 2024.

  • 2024 – Indian Wells, Roland Garros
  • 2023 – Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona, Madrid, Queen’s Club, Wimbledon
  • 2022 – Rio de Janeiro, Miami, Barcelona, Madrid, US Open
  • 2021 – Umag

Titluri de Grand Slam câștigate până la 21 de ani

Alcaraz: 3

Nadal: 3

Djokovic: 1

Federer: 0

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Clasamentul ATP are un nou lider – Novak Djokovic pierde și locul 2

>> Modificări importante în clasamentul WTA după Roland Garros 2024 – Ana Bogdan intră în Top 50 mondial

>> Anca Todoni, campioană la WTA Bari – Salt impresionant în clasamentul mondial

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro