Sari direct la conținut

Aristotel Cancescu, eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu

HotNews.ro

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis eliberarea din arest a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, urmand ca acesta sa fie judecat in arest la domiciliu, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata. Aristotel Cancescu se afla in arest preventiv din luna octombrie 2014, el fiind trimis in judecata pentru abuz in serviciu, luare de mita, spalare de bani, in forma continuata, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

„In baza art.348 din Codul de procedura penala coroborat cu art.207, art.220 din Codul de procedura penala cu referire la art.242 alin.2 din Codul de procedura penala, inlocuieste masura arestului preventiv a inculpatului Cancescu Aristotel Adrian cu masura arestului la domiciliu. Dispune punerea in libertate a inculpatului Cancescu Aristotel Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 11/U din 24 octombrie 2014”, se arata in decizia instantei.

Potrivit DNA, obiectul dosarului il reprezinta fapte desfasurate in perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Cancescu si a lui Radu Ispas, administrator public al judetului Brasov, care si-ar fi folosit functia publica pentru interesele proprii, ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL si ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casa, Ioan Pascu si Gabriel Bagiu.

In dosar este judecat si deputatul Ion Dinita, acuzat de savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu (2 infractiuni), dare de mita si spalare de bani.

ARHIVĂ COMENTARII