Ashom Tang – supa de porumb in stil tibetan
Daca ai mai mancat pana acum supa de porumb preparata dupa retete chineze, japoneze si aztece, este timpul sa incerci si varianta tibetana. Pe langa faptul ca se prepara usor si este si foarte ieftina, nu uita ca este o mancare de post usoara si hranitoare.
Ingrediente:
½ de ceapa, tocata
1 lingura de ulei
¼ lingurita de boia de ardei
1 catel de usturoi, taiat subtire
1 varf de cutit de ghimbir, taiat fin
1 rosie, tocata
350g branza tofu
1 lingura de amidon
1 cutie de porumb, bine stors
4 cesti de apa
1 ceapa verde, tocata
Preparare:
Caleste ceapa in ulei, pana cand capata o culoare maronie. Adauga boiaua de ardei, usturoiul si ghimbirul si lasa-le un pic pe foc. Adauga apoi rosia si branza tofu, taiata cubulete mici si apa. Apoi pune porumbul impreuna cu amidonul, amestecat cu un pic de apa. Lasa-le sa se fiarba pana dau in clocot, dar amesteca, sa nu se lipeasca. Inainte de a o servi, presara pe deasupra ceapa verde, tocata.
Sursa: innerself.com