Sari direct la conținut

Atentionare oficiala pentru soferii care se indreapta spre Bulgaria: Cod rosu si portocaliu de vreme rea, cu inchiderea circulatiei in unele zone

HotNews.ro

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, o atentionare catre toti soferii care se indreapta spre Bulgaria, precizand ca, in contextul avertizarilor cod rosu si portocaliu de vreme rea, se vor inchide drumurile din zonele vizate pentru toate categoriile de autovehicule, relateaza News.ro.

„Avand in vedere avertizarile de cod rosu si portocaliu emise de autoritatile bulgare pentru perioada 26-27 februarie 2018, recomandam conducatorilor auto romani care au planificate curse spre si prin Bulgaria, sa se informeze in prealabil de starea drumurilor din zonele tranzitate. Precizam ca instituirea codului rosu inseamna inchiderea circulatiei in regiunile afectate pentru toate categoriile de autovehicule”, anunta CNAIR.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, intreg teritoriul Bulgariei va fi afectat luni si amrti de caderi insemnate de precipitatii sub forma de ninsoare, insotite de vant puternic si temperaturi scazute.

A fost emis cod rosu pentru caderi de precipitatii sub forma de ninsoare si vant puternic in urmatoarele regiuni: Smolian si Kardjali.

„In aceste regiuni vor cadea insemnate cantitati de precipitatii sub forma de ninsoare. Stratul de zapada va ajunge la 40 cm. Vantul va sufla dinspre nord-est atingand o viteza medie de 15-20 m/sec. Viscolul va duce la formarea troienelor de zapada”, anunta MAE.

De asemenea, s-a emis cod portocaliu pentru caderi de precipitatii sub forma de ninsoare si temperaturi scazute in urmatoarele regiuni: Vidin, Montana, Vrata, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Tarnovo si Targoviste, Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Ruse, Razgrad, Silistra si Sumen, Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora si Haskovo.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: +359879440758.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro