Sari direct la conținut

ATP Halle: Jannik Sinner, în marea finală – Adversar de top pe iarbă pentru elevul lui Darren Cahill

HotNews.ro
Jannik Sinner, Foto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia
Jannik Sinner, Foto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Jannik Sinner a respectat sâmbătă calculul hârtiei și l-a învins pe Zhizhen Zhang, al 42-lea jucător al lumii, scor 6-4, 7-6(3). În urma acestui succes, liderul ATP s-a calificat în finala turneului de categorie „500” de la Halle. Competiția germană este pregătitoare pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului.

Jannik Sinner vs Hubert Hurkacz în finala ATP Halle 2024


Cap de serie unu, Jannik a fost nevoit mereu să vină din urmă în primul set, unul în care adversarul a servit primul.


Sinner a făcut diferența de la retur la scorul de 4-4, atunci când a profitat de singura minge de break a manșei. Liderul mondial a închis mai apoi setul cu ajutorul serviciului (6-4).


Al doilea set a fost unul în care breakurile au lipsit, iar diferența a fost făcută în tiebreak. Mult mai stăpân pe forțele sale și mai inspirat, Jannik s-a impus cu 7-3, calificarea venind după o partidă care a durat o oră și 40 de minute.


În cealaltă semifinală a zilei, Hubert Hurkacz a avut nevoie de un tiebreak (câștigat cu 7-2) și de un singur break (6-4) pentru a trece de finalistul de la Roland Garros 2024, Alexander Zverev.

Al doilea favorit pe iarba de la Halle, Zverev nu a găsit soluții de la retur pentru serviciul puternic și precis al adversarului, iar victoria lui Hubert s-a conturat după o oră și 34 de minute.


Rezumatul partidei dintre Hubert Hurkacz și Alexander Zverev:

  • Turneul de la Halle este cel care a fost folosit de atâtea ori drept o ultimă repetiție pentru Wimbledon de către Roger Federer. Fostul lider mondial s-a impus de 10 ori la simplu (record) și o dată la dublu la competiția germană.
  • Sinner și Hurkacz s-au intersectat de patru ori în circuitul mondial, scorul fiind 2-2.
  • Italianul a avut câștig de cauză la Turneul Campionilor în 2021 și la Mastersul de la Monte Carlo din 2023, în timp ce polonezul a triumfat la Mastersul de la Miami (2021) și la Dubai (2022).
  • Este prima finală din carieră pe care Sinner o va juca la un turneu pe iarbă.

Halle Open este un turneu din categoria ATP 500, ce se desfășoară în perioada 17-23 iunie. Se joacă pe iarbă și este dotat cu premii totale în valoare de €2,255,655. Campionul en-titre este Alexander Bublik.

INTERVIURILE HotNews.ro