Sari direct la conținut

AUDIO Jurnalul Economic RFI – HotNews.ro: Franta cere G8 sa discute impactul economic al cutremurului din Japonia. Fitch Ratings: Cutremurul care a lovit Japonia nu va avea un impact imediat asupra ratingului

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Fitch Ratings: Cutremurul care a lovit Japonia nu va avea un impact imediat asupra ratingului

Fitch Ratings a anuntat miercuri ca, in opinia sa, cutremurul si tsunamiul care au lovit Japonia nu au avut un impact suficient de sever pentru a justifica o retrogradare a ratingului, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Expertii arata ca economia japoneza, cu o valoare adaugata mare si bine diversificata, institutiile publice puternice si flexibilitatea finantarii sustin punctul de vedere ca Japonia poate trece peste efectele acestui dezastru fara un impact negativ semnificativ asupra ratingului tarii.

Capacitatea statului de a se finanta de pe pietele locale la randamente scazute este un sprijin crucial pentru actualele ratinguri, mai arata Fitch, care noteaza ca pana in prezent impactul asupra conditiilor de finantare ale statului sunt limitate.

Fitch arata insa ca avansul mai rapid decat se preconiza al datoriei publice ca urmare a catastrofelor naturale va accelera importanta crearii unei strategii credibile pe termen mediu pentru echilibrarea bugetului, stabilizarea datoriei si mentinerea ratingului suveran la nivelul actual.

In prezent, Fitch acorda Japoniei calificativul “AA” pentru datoriile pe termen lung in valuta si “AA minus” pentru datoriile pe termen lung in moneda locala, cu perspectiva stabila.

Franta cere G8 sa discute impactul economic al cutremurului din Japonia

Franta cere ca ministrii de Finante si reprezentantii bancilor centrale din G8 sa discute impactul economic al cutremurului din Japonia, inclusiv posibile masuri pentru calmarea pietelor financiare.

Franta, care prezideaza G8 (grupul natiunilor industrializate si Rusia) si G20, care reuneste state dezvoltate si emergente, va propune o reuniune ministeriala a G20 pe tema optiunilor pentru sectorul energetic, dupa criza nucleara din Japonia.

Ministrul francez de Finante Christine Lagarde a declarat ca a solicitat organizarea unei intalniri a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din G7 referitoare “la problema datoriilor Japoniei si modalitatile de reactie la nivel financiar”.

Discutiile se vor referi la o analiza de ansamblu a implicatiilor economice ale crizei, inclusiv impactul asupra cresterii economice si a surselor de energie, si efectul asupra pietelor financiare.

Presedintele Nicolas Sarkozy a declarat in sedinta de guvern ca va convoca o reuniune speciala a ministrilor din G20 pentru discutarea optiunilor in domeniul energiei, dupa criza nucleara din Japonia.

Dacia a marit cu 200 de euro pretul de pornire pentru Duster

Dacia a crescut din motive comerciale pretul de pornire al Duster cu 200 de euro, astfel ca SUV-ul romanesc costa acum de la 11.150 euro, iar la versiunile 4X4 cresterea de pret a fost de 100 de euro. Si pretul la celelalte modele s-a majorat moderat, un factor fiind si trecerea la motoarele Euro 5 de la inceput de 2011. Logan berlina costa de la 6.250 euro, iar Sandero, de la 7.250 euro. Cea mai scumpa versiune de Duster trece de 16.500 euro.

Duster a fost lansat in martie 2010 cu un pret de pornire de 10.500 euro, iar la 1 iulie s-a produs prima majorare datorata cresterii TVA-ului de la 19%, la 24%. Atunci Duster a ajuns sa coste 10.950 euro, iar acum a ajuns la 11.150 euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro