Sari direct la conținut

Autostrada A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni: A fost avizat Studiul de fezabilitate / Cât va costa autostrada care va avea 14 tuneluri și 11 noduri rutiere – FOTOGALERIE

HotNews.ro
Autostrada A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni: A fost avizat Studiul de fezabilitate / Cât va costa autostrada care va avea 14 tuneluri și 11 noduri rutiere – FOTOGALERIE
Autostrada A8 Tg Neamț - Iași - Ungheni / Sursă: CNAIR

Autostrada „Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni, granița cu Republica Moldova va avea o lungime de 93 de kilometri și are un cost estimat la peste 5 miliarde de euro.

Compania de Autostrăzi a avizat miercuri în Consiliul Tehnico Economic (CTE) Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Târgu Neamţ – Iasi – Ungheni.

Traseul acestui tronson al A8 se desfăşoară pe teritoriul judeţului Iaşi, începand din zona localității Moțca, tranzitează teritoriile localităților Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, municipiul Iași si se finalizează în zona localității Ungheni, unde face joncțiunea cu Podul peste Prut, a anunțat miercuri Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Autostrada va avea o lungime de 93,269 km și va avea următoarele caracteristici:

  • 101 poduri/pasaje,
  • 14 tuneluri,
  • 11 noduri rutiere,
  • 4 spații de servicii,
  • 2 Centre de Întreținere și Coordonare (CIC)
  • 6 parcări de scurtă durată.

Valoarea totală estimată pentru construcția acestui tronson al A8 (Autostrada Unirii) este de 26,39 miliarde lei (fără TVA), adică peste 5,2 miliarde de euro.

Pentru lansarea în licitație a contractului pentru construcția autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni mai trebuie parcurse niște etape, spune directorul CNAIR.

Mai exact, Studiul de Fezabilitate mai trebuie avizat și de Ministerul Transporturilor, apoi de Consiliul interministerial, iar la final Guvernul trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici.

A8 Autostrada Unirii - Traseul Tg Neamt - Iasi - Ungheni (SF 2021), Foto: Hotnews
A8 Autostrada Unirii – Traseul Tg Neamt – Iasi – Ungheni (SF 2021), Foto: Hotnews
INTERVIURILE HotNews.ro