Sari direct la conținut

Bakings, laboratorul de cofetarie unde torturile se transforma in arta

HotNews.ro
Tort Bakings, Foto: Bakings
Tort Bakings, Foto: Bakings

Un tanar de 27 de ani, fara studii de specialitate, a ajuns sa fie unul dintre cei mai apreciati cofetari din Bucuresti. Stilul lui este foarte usor de recunoscut pentru ca torturile sale sunt inedite si arata mai degraba a opere de arta. Cezar face blaturi rotunde, tari, dense si cremoase. Foloseste crema de unt si personalizeaza torturile cu hartie comestibila. Fiecare tort este unic. Nu a facut acelasi tort de mai multe ori, spune cofetarul.

Cezar Stanislau a terminat Turismul, a lucrat ca receptioner hotelier, iar in urma cu doi ani si-a dat demisia si s-a apucat de facut deserturi.

„Nu am facut cursuri, nu am diploma de bucatar, insa atunci cand fac torturi imi amintesc de copilarie cand faceam graffiti pe cladirile din Comanesti si ma certa maica-mea. Cred ca de aici mi se trage simtul artistic.Cand fac un tort mi se aprind beculetele si nici nu simt cand trece timpul. Nu am crescut intr-o familie de artisti sau bucatari. De sarbatori se gateau sarmale, salata de beouf, pulpe de pui la cuptor. Nimic deosebit”, spune Cezar.

Prietenii au inceput sa fie din ce in ce mai multi si asa a ajuns sa primeasca comenzi aproape zilnic.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

A trebuit sa fac un tort de morcov pentru un prieten super cool care construieste lampi steam punk din tot felul de…

Posted by BaKings on Monday, 16 November 2015

Anul trecut s-a intalnit cu un fost coleg de liceu din Comanesti, judetul Bacau, locul unde au copilarit, au investit 8000 de euro si au deschis Bakings. Au creat un cont pe Facebook si pe Instagram, iar pozele vorbesc de la sine.

„Cand am deschis Bakings am facut totul din mers. Nu am avut o strategie, nu ne-am gandit cum o sa arate pe viitor. Am investit putini bani. Ma gandesc sa accesez niste fonduri la un moment dat, poate sa angajez pe cineva care se pricepe sa lucreze cu ciocolata. Asociatul meu sa inceapa sa faca livrari. Acum clientii sunt cei care vin la laborator si isi ridica torturile”.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Cu totii avem acel prieten care este innebunit dupa Volkswagen. Un tort special pentru niste omuleti speciali. <3Mai…

Posted by BaKings on Monday, 8 February 2016

Cezar spune ca torturile sale sunt mai degraba pentru „copiii mari”, iar cele mai multe comenzi le primeste de la femei.

„Peste 80% dintre comenzile pe care le primesc vin din partea femeilor. Am si clienti barbati, dar ei nu sunt atat de atenti la detalii. Ma suna si-mi spun ca vor un tort bun. Atat.”

Pentru decor Cezar se foloseste de dulciurile pe care le gaseste in comert si urmeaza niste reguli simple. Spune ca nu a facut pana acum un tort de mai multe ori.

„Nu consider ca sunt un tip talentat. Sunt perfectionist, in schimb, cand vine vorba de retete. Sunt atent la detalii. Fiecare bomboana pe care o asez, urmeaza un fir, o logica. Nu arunc nimic pe un tort la intamplare. Desi nici eu nu stiu cum va arata un tort inainte sa-l fac”.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Tort M&M.Mai multe torturi pentru copii gasiti in linkul de mai jos:http://www.bakings.ro/index.php/torturi-copii-2

Posted by BaKings on Thursday, 11 February 2016

Cezar foloseste crema de unt si ciocolata curgatoare. Un stil unic printre cofetarii din Romania, insa tanarul cofetar recunoaste ca s-a inspirat de la australianca Katherine Sabbath.

Fiecare tort este unic in felul sau si poate fi adaptat in functie de preferintele clientului. Torturile imbracate in crema de unt pot avea arome diferite: vanilie, unt de arahide, ciocolata amaruie, caramel, ciocolata alba.

De la Bakings te poti delecta si cu alte dulciuri in afara de torturi, cum ar fi bezele, cupcakes sau cake pops. Pe Cezar il gasiti pe Facebook, pe Instagram si pe www.bakings.ro. El cere intre 75 şi 90 de lei pentru fiecare kilogram de tort, la care se adaugă, cateva zeci de lei pentru ornare.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

39 de ani in 2015 cand culoarea anului era Marsala. 40 de ani in 2016 cand culorile anului sunt Rose quartz si Serenity. Astept sa vad ce culoare o sa fie la anul 😀

Posted by BaKings on Wednesday, 27 January 2016

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro