Bancherii si-au deschis cel mai elitist restaurant din Romania
Cel putin dupa lozinca. Unul dintre actionari, Tiberiu Sandu, a recunoscut ca targetul este clasa managerilor de companii din industria bancara ori a telecomunicatiilor, oameni umblati prin lume si cunoscatori ai bucatariei frantuzesti. Fapt ce reiese si din meniu, care este scris integral in franceza, iar preturile sint destul de piperate.
Dupa o scurta frunzarire a meniului am observat ca cel mai ieftin fel este o salata de 32 de lei, iar cel mai scump depaseste 300 de lei.
„Clientii care vin la noi sint, in general, din categoria upper management, cunostinte ale actionarilor ori expati.
Cei mai multi vin sa discute afaceri intr-un cerc restrins ori sa se relaxeze citeva ore seara dupa o zi stresanta la birou“, a spus Sandu. Potrivit acestuia, Heritage este singurul restaurant din sud-estul Europei clasificat de Michelin (n.r.
– cel mai important instrument de ierarhizare a restaurantelor frantuzesti) si a fost declarat cel mai bun restaurant din Romania inca dinainte de deschidere.
La pretentiile restaurantului, servirea si bucataria nu pot fi decit pe masura. Chef-ul este francezul David Contant, desemnat unul dintre cei mai promitatori bucatari francezi, ajutat de un sef patiser de aceeasi origine si de un subsef german. Pe linga cei trei mai exista inca 17 bucatari romani.
„Practic avem 20 de bucatari la 100 de clienti, cit este capacitatea maxima a restaurantului, toate preparatele fiind realizate pe loc“, spune Sandu. Toti chelnerii de la Heritage sint scoliti in restaurante din strainatate si vorbesc cursiv cel putin o limba de circulatie internationala.
Acestia sint remunerati in functie de performante, ca de altfel si chef-ul, care, din spusele actionarului, Sandu este printre primii zece cel mai bine platiti bucatari din tara.
Un articol de Florin Cojocaru