Sari direct la conținut

BCR Equity Research: Actiunile Fondului Proprietatea nu sunt un chilipir in acest moment

HotNews.ro

Actiunile Fondului Proprietatea nu sunt un chilipir in acest moment, se arata intr-un raport al BCR Equity Research, care a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a analizat mai multe fonduri de private equity listate comparabile cu profilul FP. Activele acestor fonduri sunt reprezentate in proportie de cel putin 50% de actiuni necotate, iar titlurile lor sunt tranzactionate cu un discont de cel putin 40% din valoarea activului net.

Reprezentantii BCR Equity Research arata ca in contextul lichiditatii slabe din portofoliul Fondului, este dificil de acceptat faptul ca discontul de 60% din valoarea activului net la care actiunile FP sunt tranzactionate in prezent este exagerat.

Ei mai arata ca discontul la care sunt tranzactionate actiunile FP trebuie vazut prin prisma lichiditatii portofoliului sau, care este mult mai slaba in comparatie cu cea a unui fond de private equity.

„FP este efectiv tinut captiv de societatile nelistate care sunt controlate in mare parte de guvern, care impune un management discretionar. Acesta este un motiv pentru a explica discontul mai mare la care se tranzactioneaza FP comparativ cu majoritatea fondurilor de private equity listate cu expunere la economii mature”, se mai spune in raport.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro