Sari direct la conținut

Bechtel sustine ca are de incasat 13,5 milioane de euro de la Guvern

HotNews.ro

Bechtel are de incasat de la Guvernul Romaniei 13,5 milioane de euro, reprezentand factura pentru lucrarile din luna martie, care a fost scadenta pe 26 mai si inca nu a fost platita. „Sunt sanse ca in saptamana urmatoare sa fie platita”, a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Sgarcitu, director de comunicare in cadrul companiei Bechtel.

„Cei 42 de km pe tronsonul Turda-Gilau trebuie finalizati pana la sfarsitul anului. Suma necesara pentru finalizarea lor este de 250 de milioane de euro”, a precizat dl Sgarcitu pentru HotNews.ro. Lucrarile ar putea intarzia insa, pentru ca autoritatile nu au relocat utilitatile de pe acest traseu – cum ar fi liniile de inalta tensiune, conducte de gaz sau conducte de apa. Mai sunt de relocat 21 din 31 de astfel de utilitati, iar termenul limita de mutare a fost 30 aprilie. „In momentul de fata, inca sunt optimist ca se vor respecta termenele”, a declarat directorul de comunicare Bechtel.

Saptamana trecuta am efectuat lucrari de 1,4 milioane euro/zi. Luna viitoare, ne propunem sa ajungem la lucrari de 1,6 milioane euro/pe zi. Este vorba despre suma care trebuie incasata pe lucrarile din ziua respectiva, daca acestea sunt certificate.

Guvernul a achitat toate facturile restante catre Bechtel pana in martie, intarzierile costand 4 milioane de euro. In acelasi timp, Bechtel a pierdut 4 milioane de euro din cauza modificarilor in legislatia CAS realizate din 2006 pana in prezent.

Pana acum, n-am beneficiat de nici o schimbare de legislatie care sa ne aduca vreun ban in plus. In repetate randuri, Bechtel a solicitat in mai multe randuri indexarea pretului din contract in acord cu schimbarea legislatiei privind acciza la combustibil, insa cererea ne-a fost respinsa de fiecare data. Noi vom continua sa solicitam acest lucru, a mai spus Bogdan Sgarcitu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro