Sari direct la conținut

BERD investește 10 milioane euro în extinderea lanțului de retail La Cocoș

HotNews.ro
BERD, Foto: Jerome Cid | Dreamstime.com
BERD, Foto: Jerome Cid | Dreamstime.com

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de fondurile CEECAT Capital și Morphosis Capital, sprijină extinderea retailerului La Cocos, au transmis joi oficialii BERD.

Investiția va sprijini extinderea rețelei de magazine a companiei, creșterea competitivității La Cocos și consolidarea poziției sale pe piața locală de retail.

Iulian Nica, fondator și director executiv al La Cocos, a declarat: „Suntem mândri de creșterea remarcabilă a La Cocos și de impactul pozitiv pe care l-am avut asupra comunităților din zonele în care suntem prezenți. Această tranzacție ne oferă resursele financiare și expertiza necesară pentru a ne extinde rapid rețeaua în următorii patru ani”

Tamas Nagy, co-președinte BERD Private Equity, a declarat: „Suntem încântați să sprijinim creșterea și extinderea La Cocos în România alături de co-investitorii noștri, Morphosis Capital și CEECAT Capital. Retailul alimentar este unul dintre cele mai active domenii de investiții pentru BERD și această investiție reprezintă o mare oportunitate pentru Bancă de a sprijini extinderea unui model inovator de afaceri de retail pe piața din România”

Fondat in 2014, La Cocos este un retailer romanesc cu discount cu trei magazine situate in Ploiesti si Bucuresti. La Cocos oferă produse la prețuri extrem de competitive, adresându-se atât clienților business-to-consumer (B2C) cât și micilor business-to-business.

BERD este un important investitor instituțional din România. Până în prezent, Banca a investit peste 11 miliarde EUR în 547 de proiecte în toată țara.

INTERVIURILE HotNews.ro