Sari direct la conținut

Biroul Electoral Central a acreditat, pana ieri, 23 de observatori externi

Gardianul

Biroul Electoral Central a acreditat pana la aceasta data un numar de 23 de observatori externi pentru alegerile parlamentare si prezidentiale, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al BEC, judecatorul Victor Pasca-Camenita, citat de Mediafax.

Dintre acestia, un numar de 18 observatori reprezinta OSCE, iar cinci sunt experti electorali irakieni care doresc sa obtina informatii despre sistemul electoral romanesc in vederea organizarii de alegeri in aceasta tara, la inceputul anului 2005.

De asemenea, BEC a mai acordat acreditari mai multor delegati ai mass-media straine care vor urmari desfasurarea alegerilor din 28 noiembrie, ei reprezentand un numar de 20 de institutii de presa din strainatate.

Vor avea, printre altii, reprezentanti la alegeri BBC World Services, Time Magazine, Duna TV, Maghiar Radio, AFP, Curierul Romanesc, Agentia de presa „SANAA”, NHK Japan Broadcasting Corporation, European Pressphoto Agency, Deutsche Press Agentur, Makfax News Agency.

Reprezentanti in strainatate

Pe de alta parte, BEC a acreditat un numar de 71 de reprezentanti ai partidelor si aliantelor care vor observa desfasurarea procesului electoral la sectiile de votare din strainatate.

Astfel, UDMR va trimite, pe propria cheltuiala, un observator in Ungaria, URR va avea 4 observatori in doua tari, PNTCD va avea 16 observatori pe langa sectii de votare din 12 tari, Uniunea PSD+PUR va trimite 10 observatori in patru tari, iar Alianta PNL-PD va supraveghea, prin 40 de observatori, desfasurarea procesului electoral la sectii de votare din 18 tari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro