Sari direct la conținut

Biserica Ortodoxa isi face televiziune

Evenimentul Zilei

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a obtinut ieri licenta audiovizuala pentru satelit in vederea infiintarii postului de televiziune Trinitas TV.

Aceasta este prima licenta audiovizuala via satelit obtinuta pentru un post de televiziune al Bisericii Ortodoxe Romane. Trinitas TV va fi transmis prin satelit, urmand sa fie receptionat atat in tara, cat si in intreaga Europa. Postul va emite din incinta Manastirii Golia din Iasi, din acelasi loc de unde transmite si radioul Trinitas.

„Emisia incepe din toamna”

„Pe langa editura, tipografie si radio, se adauga si studioul de televiziune.

In perioada imediat urmatoare, conducerea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va intocmi documentele necesare pentru obtinerea tuturor autorizatiilor in vederea inceperii emisiei acestui nou post de televiziune, de fapt primul post de televiziune al Bisericii Ortodoxe Romane”, a declarat preotul Nicolae Dascalu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor si director al Institutului Cultural-Misionar Trinitas.

„Noi speram ca, in cel mai scurt timp, sa realizam toate aceste formalitati, sa alcatuim o echipa si baza tehnica necesara in vederea inceperii emisiunilor la postul de televiziune al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Emisia se va face prin satelit, iar credinciosii nostri vor putea receptiona emisiunile postului de televiziune Trinitas TV in toamna acestui an, prin intermediul retelelor de cablu. De asemenea, cei care se afla in Europa vor putea receptiona direct de pe satelit emisiunile postului de televiziune Trinitas”, a continuat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro