Sari direct la conținut

BMW a deschis un centru de soluții IT la Cluj. În câțiva ani ar putea ajunge să aibă 1.000 de angajați

HotNews.ro
BMW a deschis un centru de soluții IT la Cluj. În câțiva ani ar putea ajunge să aibă 1.000 de angajați
Logo BMW (foto Shutterstock)

BMW Group își extinde rețeaua globală de centre IT și software prin deschiderea unei noi locații în Cluj-Napoca, în parteneriat cu NTT DATA. Joint venture-ul își va dubla numărul de angajați până la 250 de experți până la sfârșitul anului. Pe termen lung, scopul este de a ajunge la peste o mie de angajați.

„BMW TechWorks România se alătură unei rețele globale de centre IT care include deja locații în Germania, Africa de Sud, SUA, Portugalia și China”, spune Ralf Waltram, Vicepreședinte BMW Group.

La ce proiecte se lucrează la Cluj

  • Connected Procurement: Lanțurile de aprovizionare și sistemele de control extrem de complexe necesită sisteme IT conectate.
  • Digital Shopfloor: IT de producție modernă ca element central al BMW iFactory, programul de producție inteligentă BMW Group.
  • Model de vânzări directe: Dezvoltarea componentelor IT centrale pentru implementarea modelului de vânzări directe BMW și MINI în Europa.

Accentul va fi pe dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT pentru regiunea europeană.

Obiectivul este de a obține o cifră de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro până la sfârșitul anului, spune compania.

Centrul va dezvolta pentru BMW proiecte şi soluții IT ce vor fi utilizate în producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare.

BMW Group şi NTT DATA colaborează pe plan mondial într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. NTT DATA este furnizor de servicii și soluții software. Grupul are sediul în Japonia, iar pe plan mondial numărul de angajați este de aproape 200.000.

INTERVIURILE HotNews.ro