Sari direct la conținut

BNR isi pune la punct directorul de stabilitate: Estimarile facute de Eugen Radulescu au caracter personal si nu sunt datele oficiale ale Bancii Nationale

HotNews.ro
Eugen Radulescu, directorul Directiei de Stabilitate, Foto: Contributors.ro
Eugen Radulescu, directorul Directiei de Stabilitate, Foto: Contributors.ro

BNR a tinut sa-l puna la punct public pe unul dintre directorii sai, dupa ce acesta a avansat date care se pare ca nu au in spate nicio sursa oficiala. Eugen Radulescu, directorul de stabilitate al BNR si fostul presedinte al CEC a spus miercuri dimineata ca circa 4000 de romani au notificat bancile cu privire la darea in plata. La cateva ore de la iesirea publica a sefului Directiei de Stabilitate, BNR a transmis un comunicat de presa in care preciza ca datele prezentate de Radulescu sunt „estimari personale”, nefiind date oficiale ale BNR, care, se mai arata in comunicat, nu are in responsabilitate, potrivit legii, operarea informatiilor privind notificarile formulate de catre debitori.

Radulescu nu este la prima sa iesire publica oarecum controversata, el avansand ipoteza (pe cand era director de audit in BNR) ca euro ar putea ajunge la 5 sau chiar la 6 lei, „poate si mai rau”, lucru nepermis pentru un angajat al unei Banci Centrale.

Radulescu i-a luat locul lui Ion Dragulin, fostul director al Directiei de Stabilitate, care s-a pensionat recent.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro