Sari direct la conținut

Bolile pulmonare ucid anual 1,3 milioane de copii in lume. In Romania 1 din 4 copii care isi pierd viata, moare din cauza bolilor respiratorii. Medicul Valeria Herdea a discutat online despre necesitatea vaccinarii gratuite a copiilor

Smile Media
Dr. Valeria Herdea, Foto: Hotnews
Dr. Valeria Herdea, Foto: Hotnews

Otita medie acuta, pneumonia, sinuzita si meningita sunt boli pneumococice care ucid anual milioane de copii. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca singura masura de prevenire a bolilor pneumococice este vaccinarea. Doctorul Herdea Valeria a discutat online despre necesitatea vaccinarii gratuite a copiilor.

In 23 de state europene copiii sunt protejati impotriva acestei boli prin programe de vaccinare derulate de autoritati. In Romania vaccinarea ramane la latitudinea parintilor si a banilor. Doar 2% dintre parintii romani isi permit in prezent sa cumpere vaccinul pneumococic si sa-si imunizeze copiii impotriva bolilor pneumococice.

„Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!” este o petitie adresata autoritatilor care solicita ca din 2013 copiii din Romania sa aiba acces gratuit la vaccinul pneumococic. Puteti semna petitia accesand acest link.

CV Valeria Herdea

– A urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures si a Universitatii Carol Davila din Bucuresti

– intre 2011-2012 a urmat cursurile Programului formare de formatori, in domeniul „Medicina de familie”

– din anul 1999 pana in prezent este medic primar medicina de familie

Nota Redactiei:

  • Puteti posta intrebari prin intermediul formularului de comentarii.
  • Fiecare cititor poate posta un singur comentariu, care poate contine cel mult 2 intrebari, pentru a da posibilitatea cat mai multor cititori sa intre in dialog cu invitatul.
  • Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom aproba comentariile care nu se refera la tema anuntata, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro