Sari direct la conținut

Boris Johnson îl acuză pe Putin de „barbarie” și cere mai multe sancțiuni împotriva Rusiei: „A trecut deja linia roșie”

HotNews.ro
Boris Johnson, Foto: Leon Neal / AFP / Profimedia Images
Boris Johnson, Foto: Leon Neal / AFP / Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson a acuzat joi Rusia că a trecut o linie roșie înspre barbarie în războiul său cu Ucraina, afirmând că Occidentul trebuie să „strângă șurubul” sancțiunilor pentru a duce la încheierea conflictului, relatează Reuters.

„Vladimir Putin a trecut deja linia roșie în barbarie”, le-a spus Johnson reporterilor de la Bruxelles unde se află pentru a participa la o serie de summituri ale țărilor membre NATO, G7 și UE, un număr de întâlniri fără precedent într-o singură zi.

Declarațiile lui Johnson vin după ce Rusia a început de mai multe săptămâni să bombardeze și atace cu rachete ținte civile din Ucraina precum școli și spitale, declanșând o criză umanitară fără precedent în Europa după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost invitat să vorbească prin videoconferință la summitul de joi al NATO, dedicat invadării Ucrainei.

În urmă cu o zi Zelenski s-a adresat prin apel video parlamentului francez, vorbind despre atrocităţile comise de armata rusă în ţara sa şi făcând o comparaţie între situaţia din Mariupol şi cea din Verdun, unde în timpul Primului Război Mondial s-a desfășurat una dintre cele mai sângeroase bătălii din istorie.

La câteva ore după discursul președintelui ucrainean producătorul auto Renault a anunțat că își va suspenda „imediat” operațiunile la uzina sa din Moscova.

Boris Johnson susține mai multe sancțiuni împotriva Rusiei

Tot miercuri, Zelenski s-a adresat și parlamentului nipon, mulțumind Japoniei pentru că a deschis calea în rândul țărilor asiatice în condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina și introducerea de sancțiuni.

Boris Johnson a declarat la rândul său joi că este nevoie de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

„Este foarte important să lucrăm împreună să reușim să facem asta. Cu cât sunt mai dure sancțiunile (…) cu atât mai multe putem face pentru a ajuta Ucraina (…) cu atât mai repede se poate încheia [războiul]”, le-a spus el jurnaliștilor de la Bruxelles.

Urmărește ultimele evoluții din a 29-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro